thuisEen uitvaart hoort uiteraard respectvol, smaakvol en volgens de wensen van de overledene te verlopen. Maar dat betekent niet dat je onnodige kosten hoeft te maken. De laatste jaren valt dan ook op dat de kosten voor een uitvaart enorm uiteenlopen. Ook zijn deze voor veel mensen niet helemaal duidelijk, vooral niet wanneer er nog veel op het laatste moment geregeld moet worden. Daarom een paar tips om de kosten zo laag mogelijk te houden:

1. Regel zelf het vervoer

Dat klinkt misschien vreemd, maar zolang de kist niet uit de kofferbak steekt mag je zelf het vervoer naar het crematorium of de begraafplaats regelen. Het is weliswaar wat minder plechtig, maar wanneer er geen geld is zeker een oplossing. Daarnaast is het ook vriendelijker voor het milieu omdat er geen extra auto hoeft te rijden.

2. Afscheid in huiselijke kring

Dat is niet alleen goedkoper, maar ook nog eens veel persoonlijker. Eventueel kun je de catering wel laten verzorgen, zodat je in deze periode niet te veel aan je hoofd hebt. Probeer wel een catering uit te kiezen die biologische producten gebruikt.

3. Makkelijk online vergelijken

Na het overlijden van een naaste zit je er niet op te wachten om allemaal offertes aan te vragen. Toch kan dat via een website als uitvaartmarkt.nl heel gemakkelijk. Daarnaast krijg je deze via e-mail binnen en scheelt dit weer in papier.

Tags: