Een rouwstoet is een van de meest milieubelastende onderdelen van de uitvaart. Wanneer iemand zijn leven lang bewust met het milieu is omgegaan, is een rouwstoet met veel auto’s waarschijnlijk niet passend. Naast dat je iedereen kan vragen te voet of op de fiets te komen, is het dan ook handig om alle plechtigheden op loopafstand van elkaar te laten plaatsvinden.

voorlopen-bij-de-rouwbus - monuta-beverlooEr zijn tevens genoeg alternatieven op de rouwauto te bedenken. Zo is er de ouderwetse rouwkoets, die niet alleen een indrukwekkend gezicht geeft, maar ook nog eens geen CO2 uitstoot. Een chique en milieuvriendelijk vervoer naar de laatste rustplaats. Een nieuwe methode is de loopkoets en ook de rouwfiets is een groen alternatief op de rouwauto. Het vervoer kan zo aangepast worden aan iemands wensen en er kan door middel van vervoer een persoonlijk tintje gegeven worden aan de groene uitvaart.

Een minder milieu vriendelijke oplossing, maar wel een oplossing wanneer er toch de nodige kilometers gemaakt moeten worden is de rouwbus. Er zijn dan minder auto’s nodig in de rouwstoet.

Tags: